Datum Dag Tijd Spreker Omschrijving

25 mei 2024

Sabbat

10:30

Jan Posthumus

Jan Posthumus is bestuurslid van ICEJ Nederland en heeft een groot hart voor gebed.

1 juni 2024

Sabbat

10:30

Alfonds van Vliet

Alfonds van Vliet is getrouwd met Hanne. Hij is opgegroeid in de Rooms-Katholieke Kerk en heeft op mijn negentiende bewust voor Jezus gekozen in een koffiebar van Youth for Christ. Op zijn 22-e is hij protestants geworden. Hij heeft theologie gestudeerd aan de Universiteit van de Christelijke Gereformeerde Kerken en is sinds 1990 predikant.  Alfonds: ‘Ik geloof met heel mijn hart in de eenheid van Gods Kerk en, heb een hekel aan kerkmuren en allerlei 'etiketjes' die door mensen zijn bedacht. Hij is hoofdverantwoordelijke voor het Huis van Gebed Leeuwarden en is:  ‘met vreugde predikant binnen De Fonteinkerk’ in Leeuwarden.

8 juni 2024

Sabbat

10:30

Karel van Wijngaarden

Karel van Wijngaarden is predikant in Holwert, Blije en Brantgum namens de Doopsgezinde gemeente en Protestantse kerk Nederland. Getrouwd met Ingeborg hebben ze drie volwassenen kinderen en 1 kleinkind. Na o.a. 20 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben op één van de  grootste Multiculturele scholen van Nederland in de mooiste stad van Nederland maakte Karel de overstap naar het predikantschap. Zijn theologische academische kennis deed hij op aan het Evangelisch College, de Theologische Universiteit Apeldoorn, de Vrije Universiteit in Amsterdam, en aan het  Anabaptist Mennonite Biblical Seminary. Vooral zijn opgedane veelkleurige theologische kennis alsook zijn rijke opgedane ervaring in zijn dagelijkse omgang met moslims, Joden, hindoestanen, Arabieren en Palestijnen heeft Karel een eigen kijk op God, de mens en de wereld gegeven. Karel weet zich vooral verbonden met Christus en daardoor onlosmakelijk verbonden met het verbond dat God sloot met het bijbelse Israel. Zonder dit is de Bijbel lastig te begrijpen en uit te leggen. Zijn focus ligt vooral op de het uitleven, navolgen en verkondigen van Jezus die als Jood de Torah vervulde. Zijn adagium is:  'in novo vetus latet' (In het nieuwe ligt het voorgaande opgesloten). 

15 juni 2024

Sabbat

10:30

Jaap Heeringa

Jaap Heeringa is sinds 1995 voorganger van de 'Messiaanse Gemeente Rehoboth' in Leeuwarden. Hij is getrouwd met Dorytha en samen hebben zij 4 kinderen. Naast voorganger was hij jaren lang veeboer en hij is nu parttime klusser. Hij is oprichter en voorzitter van de 'Stichting Mo’adim', de organisatie die o.a. elk jaar een 8 daags landelijk Loofhuttenfeest organiseerde voor 'Wie Jeruzalem te ver is'. Ook is hij auteur van de 'Mo’adimcursus', een 10 daagse avondcursus over de Feesten van JHWH en de Joodse feesten Chanoeka en Poerim. Daarnaast leidt hij een studiehuis en geeft lezingen/Bijbelstudies over o.a. de Feesten, onze Bijbels-Joodse wortels en het Messiaans Jodendom.

22 juni 2024

Sabbat

10:30

Wim Verwoerd

Wim Verwoerd is getrouwd met Ria, vader van vier kinderen en ondertussen opa van 5 kleinkinderen.  Wim is oudste in de Messiaanse gemeente Nieuw-Lekkerland. Samen met zijn vrouw is hij verbonden als bestuurslid aan de Stichting Roechama; een stichting die materiële en geestelijke hulp geeft aan Joodse mensen in Oekraïne. Hierdoor reist hij gemiddeld vier keer per jaar naar Oekraïne. In het boek ‘Weg uit Babylon’, waarvan de eerste druk in maart 2012 verscheen, heeft hij de visie neergelegd, die God hem door Zijn Woord en Geest onderwezen heeft. De gemeente wordt opgeroepen om allereerst geestelijk uit Babylon weg te gaan voordat zij uiteindelijk in Israël ontkoming zal vinden; voordat de oordelen de wereld/Babylon zullen treffen.

29 juni 2024

Sabbat

10:30

Thijs Wolters