Datum Dag Tijd Spreker Omschrijving

21 juli 2018

Sjabbat

10:30

Sybe de Vos

Sybe de Vos is gereformeerd opgevoed, maar kwam eind jaren zeventig tot levend geloof tijdens de Jezusbeweging. Hij verdiepte zich met de jaren in de relatie christendom - jodendom, volgde lessen Bijbels Hebreeuws en werd docent van de Kesjercursus. Daarnaast is Sybe een van de presentatoren van het programma 'leerhuis' op radioisrael.nl. Sybe en Joke gaan regelmatig voor in zang en muziek en geven de Moadim-cursus via stichting Shoresh. Ze hebben vier kinderen en een kleinkind.

28 juli 2018

Sjabbat

10:30

Simco van den Bosse

Simco van den Bosse is getrouwd met Annet en samen wonen ze in Westerbork. Ze hebben drie zonen en ook kleinkinderen. Na een pro-lifeconferentie in Israël zijn Simco en Annet zich gaan inzetten voor het pro-life werk.

4 augustus 2018

Sjabbat

10:30

Dr. Klaas Goverts

Dr. Klaas Goverts is gepromoveerd als Oudtestamenticus. Hij is Hervormd predikant in Noord Holland. Hij geeft door het hele land Bijbelstudies over tal van onderwerpen en Bijbelboeken. Klaas is expert op het gebied van het Hebreeuws en zijn studies zijn heel bijzonder door de unieke uitleg met een bijzonder pastorale inhoud. Sinds 1972 verzorgt hij leerhuizen en studiedagen, met name over de diepere lagen van het Hebreeuws en de achtergronden van de Hebreeuwse letters, kabbala, en gnostiek.

11 augustus 2018

Sjabbat

10:30

Paul Jeager

18 augustus 2018

Sjabbat

10:30

Jaap Heeringa

Jaap Heeringa is sinds 1995 voorganger van de 'Messiaanse Gemeente Rehoboth' in Leeuwarden. Hij is getrouwd met Dorytha en samen hebben zij vier kinderen. Naast voorganger was hij jarenlang veeboer en is nu parttime klusser.
Hij is oprichter en voorzitter van de 'Stichting Mo’adim', de organisatie die o.a. elk jaar een 8-daags landelijk Loofhuttenfeest organiseert voor 'Wie Jeruzalem te ver is'. Ook is hij is auteur van de 'Mo’adimcursus', een 10-daagse avondcursus over de Feesten van JHWH en de Joodse feesten: Chanoeka en Poerim. Jaap werkt nu aan een 4-daagse avond cursus 'Oriëntatiecursus Hebreeuws'.
Daarnaast leidt hij twee studiehuizen en geeft hij lezingen/Bijbelstudies over o.a. de Feesten, onze Bijbels-Joodse wortels en het Messiaans Jodendom.

25 augustus 2018

Sjabbat

10:30

Richard Zevenhuizen

Richard A. Zevenhuizen is Nationaal Coördinator ‘Ebenezer Operation Exodus’ Nederland. Het is een organisatie die geboren is tijdens de Golfoorlog in 1991, om Joodse mensen te helpen terugkeren naar Israël. Bijbelse profetieën gaan in vervulling; de God van Abraham, Izaäk en Jacob (Israël) is trouw aan Zijn woord en maakt zijn beloften waar. Onze humanitaire hulpprogramma’s bieden praktische ondersteuning en vertroosting aan de armen en behoeftigen in de Joodse gemeenschappen van de voormalige Sovjet-Unie, in Israël en elders.

1 september 2018

Sjabbat

10:30

Kees Hendriksen

Kees Hendriksen (1990) studeerde HBO-Theologie aan de Christelijke Hogeschool Ede, en is in het dagelijks leven actief als Missionair-Diaconaal Werker in zijn woonplaats Almere. Tijdens zijn studie ontwikkelde hij een diepe liefde voor Gods volk Israël en ontdekte hij de rijke inhoud van de Bijbelse Feesten, Sjabbat en de heerlijke Messiaanse Toekomst die ons te wachten staat. "Het is mijn verlangen om niet-gelovigen te bereiken met het Evangelie van het Koninkrijk, en christenen te helpen in de zoektocht/terugkeer naar de Bijbelse wortels van het geloof."