Datum Dag Tijd Spreker Omschrijving

30 maart 2019

Sjabbat

10:30

Ton Nennie

Ton Nennie is samen met zijn vrouw Tineke in 2009 door Vader geroepen om Wachter op de Muur te zijn. Drie keer per jaar proclameren zij vanuit Gods Woord een aantal weken op de muur van de oude stad Jeruzalem. In Nederland brengen zij in kerken, kringen en jeugdgroepen de ‘wachtersboodschap’ en geven zij studies over de relatie tussen God en Israël en over de relatie tussen Israël en de gelovigen uit de heidenen. Daarnaast organiseren zij i.s.m. Christenen voor Israël z.g. 'Wachtersreizen'.

6 april 2019

Sjabbat

10:30

Kees Hendriksen 

Kees Hendriksen (1990) studeerde HBO-Theologie aan de Christelijke Hogeschool Ede, en is in het dagelijks leven actief als Missionair-Diaconaal Werker in zijn woonplaats Almere. Tijdens zijn studie ontwikkelde hij een diepe liefde voor Gods volk Israël en ontdekte hij de rijke inhoud van de Bijbelse Feesten, Sjabbat en de heerlijke Messiaanse Toekomst die ons te wachten staat. "Het is mijn verlangen om niet-gelovigen te bereiken met het Evangelie van het Koninkrijk, en christenen te helpen in de zoektocht/terugkeer naar de Bijbelse wortels van het geloof."

13 april 2019

Sjabbat

10:30

Jaap Heeringa

Jaap Heeringa is sinds 1995 voorganger van de 'Messiaanse Gemeente Rehoboth' in Leeuwarden. Hij is getrouwd met Dorytha en samen hebben zij vier kinderen. Naast voorganger was hij jarenlang veeboer en is nu parttime klusser.
Hij is oprichter en voorzitter van de 'Stichting Mo’adim', de organisatie die o.a. elk jaar een 8-daags landelijk Loofhuttenfeest organiseert voor 'Wie Jeruzalem te ver is'. Ook is hij is auteur van de 'Mo’adimcursus', een 10-daagse avondcursus over de Feesten van JHWH en de Joodse feesten: Chanoeka en Poerim. Jaap werkt nu aan een 4-daagse avond cursus 'Oriëntatiecursus Hebreeuws'.
Daarnaast leidt hij twee studiehuizen en geeft hij lezingen/Bijbelstudies over o.a. de Feesten, onze Bijbels-Joodse wortels en het Messiaans Jodendom.

27 april 2019

Sjabbat

10:30

Alfons van Vliet
 

Alfonds van Vliet is getrouwd met Hanne. Hij is opgegroeid in de Rooms-Katholieke Kerk en heeft op mijn negentiende bewust voor Jezus gekozen in een koffiebar van Youth for Christ. Op zijn 22e is hij protestants geworden. 
Hij heeft theologie gestudeerd aan de Universiteit van de Christelijke Gereformeerde Kerken en is sinds 1990 predikant. Alfonds: ‘Ik geloof met heel mijn hart in de eenheid van Gods Kerk en heb een hekel aan kerkmuren en allerlei 'etiketjes' die door mensen zijn bedacht. 
Hij is hoofdverantwoordelijke voor het Huis van Gebed Leeuwarden en is ‘met vreugde predikant binnen De Fonteinkerk’ in Leeuwarden.