Datum Dag Tijd Spreker Omschrijving

25 september 2023

Grote Verzoendag

10:30

Simon van Dijk

Mijn naam is Simon van Dijk, getrouwd met Tabitha en samen hebben we drie kinderen. We wonen in Drachten en we zitten momenteel in de Immanuel gemeente in Emmeloord. We komen momenteel samen als huisgemeente. Hierin doe ik circa 1x per maand de Bijbelstudie. Ik heb in 2017 en 2018 de opleiding tot Bijbelleraar gedaan bij Timoteus 2.2 in Haarlem. Hier heb ik veel geleerd van Peter en Vanessa Steffens en Frans Blok. In het dagelijks leven ben ik zzp'er; professioneel mentor / wettelijk vertegenwoordiger voor cliënten in de zorg. Daarnaast verdiep ik me graag in Gods Woord waarbij ik graag de verbinding leg tussen het OT en het NT. Ik zou in de nabije toekomst graag wat doen met een studie Theologie of iets in die richting. Vooralsnog vind ik het spreken en Bijbelstudie doen in mijn thuisgemeente, en op enkele andere plekken, heel fijn om te doen. Sjalom!

30 september 2023

Loofhuttenfeest

10:30

Jaap Bönker

In 1988 besloot Jaap Bönker, samen met zijn vrouw Renske, om fulltime voor God te gaan werken. Ze hebben in de hulpverlening gewerkt, in de zending en in de psychosociale hulpverlening.  Samen hebben ze  meer dan 40 landen bezocht. Jaap voelt zich betrokken met Israël maar ook met de omliggende landen. Hij heeft o.a.  een vierjarig Bijbelschool gedaan en een HBO opleiding Theologie. Ook in het Judaïsme  -Messiaans en orthodox- heeft hij opleidingen gevolgd. Samen met Simon van Groningen verzorgd hij in Andijk een leerhuis onder de naam: Beit Lamedi (Huis van lering). Daarnaast heeft hij -samen met anderen-  een vijftal boeken geschreven, o.a. ‘Macht en manipulatie’.

7 oktober 2023

8e Dag

10:30

Wim Verwoerd

Wim Verwoerd  is getrouwd met Ria, vader van vier kinderen en ondertussen opa van 5 kleinkinderen.  Wim is oudste in de Messiaanse gemeente Nieuw-Lekkerland. Samen met zijn vrouw is hij verbonden als bestuurslid aan de Stichting Roechama; een stichting die materiële en geestelijke hulp geeft aan Joodse mensen in Oekraïne. Hierdoor reist hij gemiddeld vier keer per jaar naar Oekraïne. In het boek ‘Weg uit Babylon’, waarvan de eerste druk in maart 2012 verscheen, heeft hij de visie neergelegd, die God hem door Zijn Woord en Geest onderwezen heeft. De gemeente wordt opgeroepen om allereerst geestelijk uit Babylon weg te gaan voordat zij uiteindelijk in Israël ontkoming zal vinden; voordat de oordelen de wereld/Babylon zullen treffen.

14 oktober 2023

Sabbat

10:30

Leo Kraak

Leo Kraak heeft theologie gestudeerd en is jarenlang als geestelijk verzorger verbonden geweest aan diverse tehuizen. Daarnaast was hij ook godsdienstleraar. Zijn hart gaat vooral uit naar het pastoraat. Hij is, samen met zijn vrouw Feiktje, werkzaam geweest in het "Shalomhuis" te Uddel waar zij pastoraal werk deden. Zij wonen nu in  Veenendaal en Leo verzorgt lezingen in diverse kerken en gemeentes over pastorale onderwerpen.

21 oktober 2023

Sabbat

10:30

Jaap Heeringa

Jaap Heeringa is sinds 1995 voorganger van de 'Messiaanse Gemeente Rehoboth' in Leeuwarden. Hij is getrouwd met Dorytha en samen hebben zij 4 kinderen. Naast voorganger was hij jaren lang veeboer en hij is nu parttime klusser. Hij is oprichter en voorzitter van de 'Stichting Mo’adim', de organisatie die o.a. elk jaar een 8 daags landelijk Loofhuttenfeest organiseerde voor 'Wie Jeruzalem te ver is'. Ook is hij auteur van de 'Mo’adimcursus', een 10 daagse avondcursus over de Feesten van JHWH en de Joodse feesten Chanoeka en Poerim. Daarnaast leidt hij een studiehuis en geeft lezingen/Bijbelstudies over o.a. de Feesten, onze Bijbels-Joodse wortels en het Messiaans Jodendom.

28 oktober 2023

Sabbat

10:30

Rob Duijzer

Na de MEAO Commerciële richting studeerde Robert Duijzer Godsdienstwetenschappen aan de Evangelische Theologische Faculteit te Leuven, België. Daarna studeerde hij enkele jaren Bijbels Hebreeuws aan de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem. Zijn werkervaring is o.a. in de administratie, logistiek en transport, als part-time chauffeur en logistiek planner. Daarnaast vervulde hij functies in het gemeenteleven: jeugdleider, Bijbelleraar, en spreker bij diverse cursussen en stichtingen.