Datum Dag Tijd Spreker Omschrijving

10 juni 2023

Sabbat

10:30

Klaas Goverts

Klaas Goverts is gepromoveerd als Oudtestamenticus. Hij is Hervormd predikant in Noord Holland. Hij geeft door het hele land Bijbelstudies over tal van onderwerpen en Bijbelboeken. Klaas is expert op het gebied van het Hebreeuws en zijn studies zijn heel bijzonder door de unieke uitleg met een bijzonder pastorale inhoud. Sinds 1972 verzorgt hij leerhuizen en studiedagen, met name over de diepere lagen van het Hebreeuws en de achtergronden van de Hebreeuwse letters, kabbala en gnostiek.

17 juni 2023

Sabbat

10:30

Chaim Malespin

Chaim Malespin komt uit Israël en is medeoprichter van het Aliyah Return Center en van Faithful Galileans. Het Aliyah Return Center is de praktische poot van de organisatie: https://aliyahreturncenter.com/get-involved/about-us/our-vision/  Faithful Galileans is de geestelijke poot: https://faithfulgalileans.com/  In dit filmpje legt Chaim kort uit wat de bedoeling is van zijn bezoek aan Nederland. https://youtube.com/watch?v=4EF7p8UCYqU&si=EnSIkaIECMiOmarE   Hij spreekt uit Gods Woord bij ons in de dienst en na de dienst zal hij wat vertellen over zijn werk.

24 juni 2023

Sabbat

10:30

Jan Brandsma

Jan Brandsma zet zich vanaf 1956 met veel passie in voor de zwakken van de maatschappij. Zijn grote voorbeeld daarin is de Here Jezus. Als begin 2003 binnen een maand 7 mensen ‘van de straat’ sterven aan zelfmoord, drank, overdosis of vrieskou, is dat het moment voor Jan Brandsma om de noodklok te luiden. Hij roept de kerken en politieke partijen bij elkaar om de thuis- en daklozen te voorzien van eten, kleding en onderdak. Zo ontstond de Schuilplaats en later het sociaal pension te Sneek.