Datum Dag Tijd Spreker Omschrijving

23 april 2024

1e dag ongezuurde brodenfeest

10:30

Leo Kraak

Leo Kraak heeft theologie gestudeerd en is jarenlang als geestelijk verzorger verbonden geweest aan diverse tehuizen. Daarnaast was hij ook godsdienstleraar. Zijn hart gaat vooral uit naar het pastoraat. Hij is, samen met zijn vrouw Feiktje, werkzaam geweest in het "Shalomhuis" te Uddel waar zij pastoraal werk deden. Zij wonen nu in  Veenendaal en Leo verzorgt lezingen in diverse kerken en gemeentes over pastorale onderwerpen. 

27 april 2024

Sabbat

10:30

Jaap Heeringa

Jaap Heeringa is sinds 1995 voorganger van de 'Messiaanse Gemeente Rehoboth' in Leeuwarden. Hij is getrouwd met Dorytha en samen hebben zij 4 kinderen. Naast voorganger was hij jaren lang veeboer en hij is nu parttime klusser. Hij is oprichter en voorzitter van de 'Stichting Mo’adim', de organisatie die o.a. elk jaar een 8 daags landelijk Loofhuttenfeest organiseerde voor 'Wie Jeruzalem te ver is'. Ook is hij auteur van de 'Mo’adimcursus', een 10 daagse avondcursus over de Feesten van JHWH en de Joodse feesten Chanoeka en Poerim. Daarnaast leidt hij een studiehuis en geeft lezingen/Bijbelstudies over o.a. de Feesten, onze Bijbels-Joodse wortels en het Messiaans Jodendom.

29 april 2024

Laatste dag ongezuurde brodenfeest

10:30

Ruurd Abma

Ik ben Ruurd Abma en getrouwd met Hetty. Na de Bijbelschool in Heverlee ben ik vijf jaar evangelist geweest in Helmond. Hierna kreeg ik het op mijn hart om als gebedspelgrim lopend en biddend door Nederland te trekken. Dit heb ik 14 jaar mogen doen. Vervolgens ben ik brugwachter geworden in onze gemeente Súdwest Fryslân, wat ik ook met veel plezier doe.

4 mei 2024

Sabbat

10:30

Asaf Pelled

Asaf Pelled

11 mei 2024

Sabbat

10:30

Kees van Velzen

‘Ik ben al vanaf mijn jeugd betrokken bij Israël. En nu ben ik ook als spreker betrokken bij Christenen voor Israël. Ik kan gerust stellen dat een nieuwe wereld voor mij open ging, om namelijk meer en meer te gaan ontdekken hoe groot de trouw van de Heere God aan Zijn volk is. Om daarnaast te zien hoe bevoorrecht wij zijn om de vervulling van Gods beloftes van meer dan 2500 jaar geleden aan het Joodse volk gedaan, in de tijd waarin wij leven, werkelijkheid te zien worden.’ ‘Ik ben afgestudeerd aan de Evangelische Theologische Faculteit te Heverlee. Zowel in België als in Nederland ben ik voorganger/predikant geweest en ik heb gewerkt als Hoofd Nazorg van de Evangelische Omroep.’